«

»

Sep 19

Bericht afdrukken

Geen steun voor Serious Request 2011

 Prinsjesdag, de Koffer

© Nursing.nl

 Zoals bekend is het morgen prinsjesdag, de derde dinsdag van september. Op prinsjesdag worden alle begrote uitgaven en inkomsten van de overheid bekend gemaakt aan het grotere publiek. Dit betekent dat we vanaf morgen precies weten waar de overheid geld voor over heeft en waarvoor niet. Nu weten we al veel uitgaven omdat de miljoenennota is uitgelekt. De uitgelekte miljoenennota is onderaan dit bericht in te zien. Ook is dit kabinet bezig met een meerjarenplan, wij kunnen bepaalde uitgaven al zien aankomen. Zo weten we één ding op voorhand, voor goede doelen en ontwikkelingshulp is er nog maar een heel klein geldpotje over.

Serious Request wordt al een aantal jaren georganiseerd, tot vorig jaar is er altijd steun vanuit de overheid geweest. Het opgehaalde bedrag werd met een groot bedrag verhoogd door de Nederlandse overheid. Dit bedrag varieerde van 2005 met 1 miljoen euro staatsteun tot 2009 met 3 miljoen euro staatsteun. Vorig jaar was er geen ruimte voor een donatie van de overheid. Het totale opgehaalde bedrag van  €7.135.707 werd opgehaald zonder staatsteun. Dit jaar zal er ook geen geld gedoneerd worden aan Serious Request. Het is een jaar waarin we nog sterker gaan bezuinigen dan vorig jaar waardoor er ook nu geen ruimte is voor staatsteun. Een grote uitdaging dus voor het Glazen Huis in Leiden om het bedrag van vorig jaar te overtreffen.

Wat vinden jullie ervan dat de overheid niks doneert? Hoort dit tot de taken van de overheid of vinden jullie dat het onzin is dat de overheid miljoenen uitgeeft voor oorlogsmoeders in deze zware tijd.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.glazenhuis3fm.nl/geen-steun-voor-serious-request-2011/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>