«

»

Okt 06

Bericht afdrukken

Geen ver-van-mijn-bed-show meer

3FM Serious Request 2011

© 3FM Serious Request

Voor velen zal ontwikkelingshulp een ver-van-mijn-bed-show zijn, al het ontwikkelingsgeld en alle hulp wordt namelijk besteed aan mannen, vrouwen en kinderen uit de derdewereldlanden. Toch steunt het Glazen Huis ieder jaar weer de stille slachtoffers van verschillende rampen. Dit kan drinkwater zijn, aids, vluchtelingen uit Darfur, maar dit jaar zijn dit de moeders die geraakt zijn door de oorlog. Moeders zijn de zorgdragers van de familie, als de vader wegvalt is er vaak geen inkomen meer. In deze culturen is het gebruikelijk veel kinderen te hebben waardoor de zorg niet zomaar opgegeven kan worden. Een gezin met veel kinderen zonder hoofdinkomen is erg zwaar, daarvoor komt het Rode Kruis samen met 3FM Serious Request op dit jaar.

Om meer inzicht te krijgen in de achtergrond van de situatie in de desbetreffende landen heeft de NTR een documentaire gemaakt over de problemen waarmee vrouwen uit Ivoorkust te maken hebben gehad sinds de oorlog.

Bekijk de documentaire hier…

Get Microsoft SilverlightOf bekijk de flash versie.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.glazenhuis3fm.nl/geen-ver-van-mijn-bed-show-meer/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>