«

»

Dec 24

Bericht afdrukken

Serious Request 2013 eindstand

Serious Request 2013 heeft voor het tiende jaar op rij een recordopbrengst gehaald! Waar de DJs Michiel Veenstra, Gerard Ekdom en Giel Beelen in 2012 een geweldig record neerzette van 12, 302.747 euro. Hebben de 3FM Djs Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg het dit jaar wéér geflikt om een hoge opbrengst voor het Rode Kruis te realiseren.

Serious Request is een evenement waar drie DJ’s van 3FM zich laten opsluiten in het Glazen Huis in een grote stad waarin zij tegen betaling plaatjes draaien. De voorwaarde is dat zij 24 uur per dag, 6 dagen lang radio maken en hierbij niets eten. De 2013-editie is alweer de tiende opeenvolgende editie van Serious Request waar men mee begon in 2004. Dit jaar was Leeuwarden de stad waar het Glazen Huis stond. Een geweldig bedrag van 12,3 miljoen is opgehaald.

Ieder jaar trekt de editie van het Glazen Huis weer tienduizenden bezoekers en zorgt men voor duizenden verschillende acties waar geld mee kan worden ingezameld. Iedereen kan namelijk eigen, lokale initiatieven organiseren om geld op te halen voor de stille ramp die 3FM belicht samen met het Rode Kruis. Dit jaar stond Serious Request in het teken van kindersterfte door diarree. In Afrika is niet zo’n goede hygiëne en medische zorg als in Nederland. Kinderen verliezen hun weerstand bij diarree en overlijden als gevolg van uitdroging. Met het immense bedrag van 12,3 miljoen euro kan het Rode Kruis enorm veel goede dingen doen om de kinderen in Afrika te redden.

Serious Request is niet alleen een succes door de drie DJs, Giel Beelen, Coen Swijnenberg of Paul Rabbering maar natuurlijk door iedereen van 3FM, de publieke omroep, het Rode Kruis, maar de allerbelangrijkste mensen zijn alle donateurs! Jullie zijn hartstikke bedankt voor het storten voor Serious Request.

De geweldige eindstand van Serious Request 2013 is met 12,3 miljoen euro een fantastisch bedrag!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.glazenhuis3fm.nl/serious-request-2013-record/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>