«

»

Sep 15

Bericht afdrukken

Vlaamse variant Glazen Huis stopt

Music for Life

© Music for Life

Het Glazen Huis is mateloos populair in Nederland, maar wij zijn niet het enige land die dit organiseert.  Onze zuiderburen hebben namelijk een soortgelijk principe genaamd, Music for Life. Music for Life wordt al sinds 2006 georganiseerd door de Vlaamse radiozender Studio Brussel. In de afgelopenvijf edities van de vlaamse versie van Het Glazen Huis werden gehouden in Leuven, Gent en Antwerpen.

Studio Brussel laat weten dat men graag wil stoppen op het hoogtepunt. “Elk jaar groeide de opbrengst en stonden er meer en meer mensen voor het Glazen Huis. Die reeks wil Studio Brussel graag in schoonheid eindigen met een allerlaatste Music for Life”. De voorgaande edities is in totaal 18 miljoen euro opgehaald voor het goede doel.

Music for Life

© Music for Life

De goede doelen van Serious Request en Music for Life zijn grotendeels overeenkomstig, uitgezonderd 2008 en dit jaar. Het verschil is dat Music for Life in 2008 als thema ‘Moeders op de vlucht voor oorlog en geweld’ had. Dit jaar is het thema van Music for Life ‘diarree’.

Aan het einde van dit jaar is, zoals eerder gezegd, het laatste jaar van de Vlaamse versie van Het Glazen Huis. Mede  daardoor is het Glazen Huis dit jaar 7 dagen actief van 17 t/m 23 december. In Vlaanderen zijn maar drie steden geschikt voor het Glazen Huis, namelijk Leuven, Gent en Antwerpen. Zij hebben allemaal al eens het Glazen Huis gehad en Leuven en Gent zelfs twee keer. Dit jaar wordt een bijzondere editie omdat het Glazen Huis in alle drie de steden te vinden is. Op 17 t/m 19 december staat het Glazen Huis in Leuven, van 19 t/m 21 december staan zij in Gent om het van 21 t/m 23 december af te sluiten in Antwerpen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.glazenhuis3fm.nl/vlaamse-variant-glazen-huis-stopt/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>